Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!
Ananászos csirkemell hozzávalói:
· 2 db csirkemellfilé
· 1 kisebb, cukrozatlan ananászkonzerv
· alacsony zsírtartalmú sajt
· 2-3 dkg fűszeres vaj
· olívaolaj
· só
· bors
· 2 mentalevél
· barna rizs
Hogyan készítsd el?
Vágd be középen a csirkemellfiléket, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg mindkét oldalát. Hevíts egy serpenyőben olívaolajat, majd süsd meg a csirkemell mindkét oldalát.
Egy tepsibe helyezd bele a csirkemellfiléket. Rakj mind a két csirkemellfilére egy-egy szelet lecsöpögtetett ananászt, majd sajtot. Végezetül darabolj azokra fűszeres vajat.
Köretnek barna rizs is passzol mellé, a tányért díszítsd a két mentalevéllel.
Kakukkfüves csirkecomb hozzávalói:
· 6 csirkecomb
· kakukkfűág
· olívaolaj
· 1 nagyobb lime
· ízlés szerint só és tarkabors
· paprika
· kuszkusz
· burgonya
Hogyan készítsd?
Tisztítsd meg a csirkecombokat, mosd meg azokat, majd a fölösleges vizet itasd fel egy papírtörlővel. Sózd és borsozd meg a csirkecombokat, majd mosd meg a burgonyát, és héjastól karikázd fel. Helyezd el azokat a csirkecombok mellé. A paprikát is szeleteld fel és rakj minden burgonya, illetve csirkecomb mellé egy-egy szeletet.
Egy tálkába önts olívaolajat, fűszervágó ollóval vagdalj bele kakukkfüvet és facsard bele az egy lime levét is. Öntözd meg ezzel a tepsi tartalmát.
Takard le alufóliával a tepsit és 150 fokon először csak párold a húst, majd amikor átpuhult, vedd le a fóliát és 200 fokon süsd a tepsi tartalmát pirosra. Folyamatosan figyeld, meg ne égjen! Kuszkusszal tálald.
Fokhagymás-citromos lazac hozzávalói:
· 3 db filézett lazac
· 2 db bio citrom
· 3 gerezd fokhagyma
· 5 dkg fűszeres vaj
· rozmaring
· ízlés szerint só és bors
· bulgur
Hogyan készítsd el?
Készítsd elő a lazacfiléket, majd papírtörlő segítségével itasd le azokról a nedvességet. A halszeleteket óvatosan dörzsöld be egy kevés sóval. Majd az egyik citrom héját reszeld le, a másikat facsard ki. Keverd össze a facsart citromlevet és a lereszelt citromhéjat, majd ezzel is kenegesd be a halfiléket. Majd reszeld le a fokhagymát és ezzel is dörzsöld be a halszeleteket.
A vaj felét olvaszd fel serpenyőben, a másik felét oszlasd el a serpenyőbe tett halakon, amelyeket előzőleg megszórtál még tarka borssal és rozmaringgal is. Süsd meg a halszelet mindkét oldalát. Tálaláskor köretként adhatsz hozzá bulgurt, vagy salátát.