Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!

A kezdő szakácsok nagyon szoktak tartani a húsételek elkészítésétől, pedig nem nehéz főételt készíteni. A legfontosabb, a higiénia betartása és a magas hőfok kerülése, mert így a hús nem megpuhul, hanem veszít a nedvességéből és kiszárad. Próbálj mindig egészséges köretet és salátát készíteni a húsételek mellé és ne zsíros köretet fogyassz, ha csak teheted. Minden hagyományos ételt el lehet egészséges változatban készíteni, így törekedj mindig az egészséges hozzávalók beszerzésére és a minőségi, szezonális termékek használatára.
A főzés nem bonyolult - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd! – még főételt is egyszerűen főzhetünk.

Ananászos csirkemell hozzávalói:

· 2 db csirkemellfilé

· 1 kisebb, cukrozatlan ananászkonzerv

· alacsony zsírtartalmú sajt

· 2-3 dkg fűszeres vaj

· olívaolaj

· só

· bors

· 2 mentalevél

· barna rizs

Hogyan készítsd el?

Vágd be középen a csirkemellfiléket, majd ízlés szerint sózd és borsozd meg mindkét oldalát. Hevíts egy serpenyőben olívaolajat, majd süsd meg a csirkemell mindkét oldalát.

Egy tepsibe helyezd bele a csirkemellfiléket. Rakj mind a két csirkemellfilére egy-egy szelet lecsöpögtetett ananászt, majd sajtot. Végezetül darabolj azokra fűszeres vajat.

Köretnek barna rizs is passzol mellé, a tányért díszítsd a két mentalevéllel.

Kakukkfüves csirkecomb hozzávalói:

· 6 csirkecomb

· kakukkfűág

· olívaolaj

· 1 nagyobb lime

· ízlés szerint só és tarkabors

· paprika

· kuszkusz

· burgonya

Hogyan készítsd?

Tisztítsd meg a csirkecombokat, mosd meg azokat, majd a fölösleges vizet itasd fel egy papírtörlővel. Sózd és borsozd meg a csirkecombokat, majd mosd meg a burgonyát, és héjastól karikázd fel. Helyezd el azokat a csirkecombok mellé. A paprikát is szeleteld fel és rakj minden burgonya, illetve csirkecomb mellé egy-egy szeletet.

Egy tálkába önts olívaolajat, fűszervágó ollóval vagdalj bele kakukkfüvet és facsard bele az egy lime levét is. Öntözd meg ezzel a tepsi tartalmát.

Takard le alufóliával a tepsit és 150 fokon először csak párold a húst, majd amikor átpuhult, vedd le a fóliát és 200 fokon süsd a tepsi tartalmát pirosra. Folyamatosan figyeld, meg ne égjen! Kuszkusszal tálald.

Fokhagymás-citromos lazac hozzávalói:

· 3 db filézett lazac

· 2 db bio citrom

· 3 gerezd fokhagyma

· 5 dkg fűszeres vaj

· rozmaring

· ízlés szerint só és bors

· bulgur

Hogyan készítsd el?

Készítsd elő a lazacfiléket, majd papírtörlő segítségével itasd le azokról a nedvességet. A halszeleteket óvatosan dörzsöld be egy kevés sóval. Majd az egyik citrom héját reszeld le, a másikat facsard ki. Keverd össze a facsart citromlevet és a lereszelt citromhéjat, majd ezzel is kenegesd be a halfiléket. Majd reszeld le a fokhagymát és ezzel is dörzsöld be a halszeleteket.

A vaj felét olvaszd fel serpenyőben, a másik felét oszlasd el a serpenyőbe tett halakon, amelyeket előzőleg megszórtál még tarka borssal és rozmaringgal is. Süsd meg a halszelet mindkét oldalát. Tálaláskor köretként adhatsz hozzá bulgurt, vagy salátát.

Kapcsolódó cikkek

Az édesburgonya egészségesebb - Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle? -, mint a hagyományos burgonya.

Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle?

Az édesburgonya nem csak finom, nagyon egészséges is. A cikkben egy édesburgonyából készült levesnek és pitének a receptjét olvashatod.

Főzés nélkül is lehet - Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is! – levest készíteni.

Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is!

Főzés nélkül nagyon egyszerűen készíthetünk levest. Kezdőknek, mindenképpen ez javasolható, hiszen még csak kevés konyhai tapasztalattal rendelkeznek.

Hamburgerező indítása – mondunk pár tippet hozzá

Hamburgerező indítása – mondunk pár tippet hozzá

Napjainkban ismét dinamikusan fejlődik a vendéglátóipar, ezért is érdemes gyorséttermet nyitni.