Főzőtábor vegánoknak is

Ki ne szeretné, ha gyermekéből talpraesett, magát minden helyzetben feltaláló, ötleteit megvalósító felnőtt válna?
Főzőtábor vegánoknak is

Ehhez persze szükséges az útmutatás és az, hogy hagyjuk őt boldogulni. Ha mindent megcsinálunk helyette, és még egy virslit sem hagyjuk megfőzni, mi lesz vele egyetemistaként? Elrohanunk hozzá, hogy bekapcsoljuk a tűzhelyet? Az lenne csak igazán gáz.

A megoldás

Ahelyett, hogy állandóan anyáskodnánk, neveljük önállóságra. Ha úgy érezzük, hogy elkéstünk vele, de nincs még 18 éves a csemeténk, akkor ideális szárnybontogatás lesz számára egy főzőtábor. A PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborai a 17 közül egy egész témát szentelnek a főzés tematikájának.

A rántottától a szusiig

A főzőtáborban hagyományos ételektől (például lecsó) kezdve egyszerű, de különleges fogásokig (például szusi) több étel elkészítését is megmutatják. Mit megmutatják, csinálják, belsővé teszik, ezáltal pedig gyermekünk otthon is gyakorolhatja konyhai tudományát. A résztvevők piacot és éttermet is látogatnak, persze csak miután megismerkedtek a kiscsoport többi tagjával, a fűszerekkel és az alapvető konyhai eszközökkel. Mottó: Főzni bárki tud!

A vegán csapatban természetesen húsmentes alapanyagból készül minden. Nem kell tehát szégyellni, ha valaki bármilyen okból nem eszik olyasmit, ami korábban pislogott – itt megértik őt, sőt a tábori menü kiválasztásakor is lehet és kell jelezni, ha minden fogásból vegetáriánus változatot preferál a gyermek.

A cukrászok mennyei édességeket készítenek. Legyen szó palacsintáról, szivárványos unikornisdesszertről vagy tortáról, egy hét alatt több finomságot is elkészítenek a résztvevők, akik a tábor végén saját receptkönyvvel, köténnyel, sok-sok új tapasztalattal és barátságokkal térnek haza otthonukba a kukták díszebédje után, főzőtudományukat pedig nem félnek megmutatni nekünk.

Mind a 10 ujjunkat megnyalnánk

A PEOPLE TEAM nyári főzőtáborai a tavalyihoz hasonlóan idén is három turnusban elérhetők – bár az első turnus kuktaszekciója már betelt. Előképzettség egyikhez sem szükséges, csak kedv és érdeklődés. A nyári táborok bentlakásos és napközis változatban is elérhetők; napi háromszori étkezés mellett korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztást tartalmaznak.

Csapjunk bele a lecsóba!

Kapcsolódó cikkek

A gránátalmát - Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle! – változatosan fel lehet használni.

Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle!

A gránátalma egyáltalán nem ismeretlen ma már hazánkban sem. Nagyon változatosan fel lehet használni, mutatjuk is, hogyan.

Az édesburgonya egészségesebb - Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle? -, mint a hagyományos burgonya.

Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle?

Az édesburgonya nem csak finom, nagyon egészséges is. A cikkben egy édesburgonyából készült levesnek és pitének a receptjét olvashatod.

A főzés nem bonyolult - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd! – még főételt is egyszerűen főzhetünk.

Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!

A húsételek elkészítése nem nehéz, csupán arra kell ügyelni, hogy kerüljük a nagyon magas hőfokot, mert így a húsétel könnyen kiszárad.