Főzőtábor vegánoknak is

Ki ne szeretné, ha gyermekéből talpraesett, magát minden helyzetben feltaláló, ötleteit megvalósító felnőtt válna?
Főzőtábor vegánoknak is

Ehhez persze szükséges az útmutatás és az, hogy hagyjuk őt boldogulni. Ha mindent megcsinálunk helyette, és még egy virslit sem hagyjuk megfőzni, mi lesz vele egyetemistaként? Elrohanunk hozzá, hogy bekapcsoljuk a tűzhelyet? Az lenne csak igazán gáz.

A megoldás

Ahelyett, hogy állandóan anyáskodnánk, neveljük önállóságra. Ha úgy érezzük, hogy elkéstünk vele, de nincs még 18 éves a csemeténk, akkor ideális szárnybontogatás lesz számára egy főzőtábor. A PEOPLE TEAM 2022-es kecskeméti nyári táborai a 17 közül egy egész témát szentelnek a főzés tematikájának.

A rántottától a szusiig

A főzőtáborban hagyományos ételektől (például lecsó) kezdve egyszerű, de különleges fogásokig (például szusi) több étel elkészítését is megmutatják. Mit megmutatják, csinálják, belsővé teszik, ezáltal pedig gyermekünk otthon is gyakorolhatja konyhai tudományát. A résztvevők piacot és éttermet is látogatnak, persze csak miután megismerkedtek a kiscsoport többi tagjával, a fűszerekkel és az alapvető konyhai eszközökkel. Mottó: Főzni bárki tud!

A vegán csapatban természetesen húsmentes alapanyagból készül minden. Nem kell tehát szégyellni, ha valaki bármilyen okból nem eszik olyasmit, ami korábban pislogott – itt megértik őt, sőt a tábori menü kiválasztásakor is lehet és kell jelezni, ha minden fogásból vegetáriánus változatot preferál a gyermek.

A cukrászok mennyei édességeket készítenek. Legyen szó palacsintáról, szivárványos unikornisdesszertről vagy tortáról, egy hét alatt több finomságot is elkészítenek a résztvevők, akik a tábor végén saját receptkönyvvel, köténnyel, sok-sok új tapasztalattal és barátságokkal térnek haza otthonukba a kukták díszebédje után, főzőtudományukat pedig nem félnek megmutatni nekünk.

Mind a 10 ujjunkat megnyalnánk

A PEOPLE TEAM nyári főzőtáborai a tavalyihoz hasonlóan 2022-ben is három turnusban elérhetők – bár az első turnus kuktaszekciója már betelt. Előképzettség egyikhez sem szükséges, csak kedv és érdeklődés. A nyári táborok bentlakásos és napközis változatban is elérhetők; napi háromszori étkezés mellett korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztást tartalmaznak.

Csapjunk bele a lecsóba!

Kapcsolódó cikkek

Hamburgerező indítása – mondunk pár tippet hozzá

Hamburgerező indítása – mondunk pár tippet hozzá

Napjainkban ismét dinamikusan fejlődik a vendéglátóipar, ezért is érdemes gyorséttermet nyitni.

Főzés nélkül is lehet - Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is! – levest készíteni.

Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is!

Főzés nélkül nagyon egyszerűen készíthetünk levest. Kezdőknek, mindenképpen ez javasolható, hiszen még csak kevés konyhai tapasztalattal rendelkeznek.

Főzőtábor vegánoknak is

Főzőtábor vegánoknak is

Ki ne szeretné, ha gyermekéből talpraesett, magát minden helyzetben feltaláló, ötleteit megvalósító felnőtt válna?