Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle!

A gránátalma csak nemrég robbant be a köztudatba. Nem mindenki szereti, és sokan el sem tudják képzelni, hogy milyen fenséges ételeket lehet ebből a fantasztikus gyümölcsből készíteni. A cikkben 3 receptet is olvashatsz, amelyeket kezdők is nyugodt szívvel el tudnak készíteni, hiszen ezeket az ételeket lehetetlen elrontani. Meglátod, ha lesz egy kis sikerélményed, sokkal bátrabban nyúlsz majd a jövőben ehhez a gyümölcshöz.
A gránátalmát - Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle! – változatosan fel lehet használni.

Gránátalmás – mentás saláta hozzávalói:

· 1 nagyobb érett gránátalma (ne legyen nagyon érett)

· 1 uborka

· 1 csokor menta

· 3 evőkanál extra szűz olívaolaj

· 2-3 evőkanál tökmagolaj

· 1 marék pirított tökmag

· ízlés szerint só és bors

Hogyan készítsd el?

Pirítsd meg a tökmagot és hagy azt hűlni. Moss meg mindent alaposan. Reszeld le az uborkát, a mentát aprítsd fel apróra, a gránátalmát pedig magozd ki. Keverd össze egy salátástálban az alapanyagokat. Majd egy kisebb tálkában keverd össze a kétféle olajat és a fűszereket, aztán öntsd az egészet a salátára. Végezetül, szórd meg a salátát pirított tökmaggal.

Őszi gránátalmás saláta pirított dióval hozzávalói:

· 5-6 nagyobb salátaburgonya

· 1 adag madársaláta

· fél csokor petrezselyem

· fél csokor bazsalikom

· 10-15 szem olajbogyó

· 1 nagyobb gránátalma

· 3-4 gerezd fokhagyma

· ízlés szerint só, bors, színes (tarka bors)

· 1 kisebb tubus majonéz

· 2 dl sovány tejföl

Hogyan készítsd el?

Első lépésként főzd meg a megtisztított burgonyát. Majd hagyd kihűlni és szeleteld fel vékonyan.

Készítsd elő a többi hozzávalót. Magozd ki a gránátalmát, mosd meg és aprítsd fel a kétféle fűszernövényt, hámozd meg és szeleteld fel vékonyan a fokhagymát. Az olajbogyót pedig vékonyan karikázd fel. A madársalátát mosd meg és tépkedd apró darabokra.

Keverd össze egy kisebb tálkában a majonézt, a tejfölt, a sót és a kétféle borsot. Keverd össze alaposan a dresszinget.

Egy salátástálban keverd össze a hozzávalókat. Tálalásnál egy adag salátára, önts egy keveset a dresszingből.

Gránátalmás- mascarponés desszert hozzávalói:

· 2 nagyobb gránátalma

· 25 dkg mascarpone

· 2 dl sovány tejszín

· 1 lime frissen facsart leve és lereszelt héja

· ízlés szerint porcukor (lehet nyírfacukrot is használni)

· 1 csomag vaníliás cukor

· 1 vanília rúd

· 1 csomag babapiskóta

Hogyan készítsd el?

Tedd egy keverőtálba a mascarponét. Add hozzá a lime frissen facsart levét és a lereszelt héját, a porcukrot, a vanília rúd kikapart belsejét és a vaníliás cukrot. Verd kemény habbá a tejszínt és keverd össze a mascarponés eleggyel.

Készíts elő néhány poharat. Törd össze kisebb darabokra a babpiskótát. Most a rétegezés következik. Szórj egy kevés babapiskótát a poharakba, majd a krémsajtos massza következik, aztán egy sor gránátalma. Majd folytasd ezt addig, míg a pohár tetejéig érsz. A felső sor midig gránátalma legyen. Tedd hűtőbe néhány órára, majd fogyaszd egészséggel.

Kapcsolódó cikkek

A gránátalmát - Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle! – változatosan fel lehet használni.

Találtál a hűtőben 3 gránátalmát? Mutatjuk, hogy mit készíts belőle!

A gránátalma egyáltalán nem ismeretlen ma már hazánkban sem. Nagyon változatosan fel lehet használni, mutatjuk is, hogyan.

Az édesburgonya egészségesebb - Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle? -, mint a hagyományos burgonya.

Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle?

Az édesburgonya nem csak finom, nagyon egészséges is. A cikkben egy édesburgonyából készült levesnek és pitének a receptjét olvashatod.

Ételek és italok, amik örök nyomot hagynak a szőnyegen

Ételek és italok, amik örök nyomot hagynak a szőnyegen

A foltos szőnyeg nem olyan népszerű, mint a dalmata.