Az aranygyökér csodás gyógyhatásai

Az aranygyökér fantasztikus gyógyhatását már évszázadokkal korábban felfedezték. Ezt a gyógynövényt használták a stressz kezelésére és az energia fokozására. Ez a gyógynövény valóban nagyon hasznos lehet a stressz okozta negatív hatások kivédésre. A gyógynövénnyel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy serkenti a dopamin - és a szerotonintermelést, amely hatások pozitívan hatnak a kognitív funkciókra, de az egészséges érzelmi működést is biztosítani tudják.
A stressz oldásában - Az aranygyökér csodás gyógyhatásai – nagy segítségünkre lehet.

Az aranygyökér, egy adaptogén gyógynövény

A gyógynövényt már évszázadok óta alkalmazza az ájurvédikus orvoslás. Egy adaptogén gyógynövényről van szó, amely nem csak a stressz negatív hatásait képes kivédeni, de a fáradtságérzetet is csökkenti, illetve a mentális és a fizikai teljesítmény javításában is aktívan részt vesz. A gyógynövény segít a stresszhatásokhoz alkalmazkodni és növeli a betegségekkel szembeni ellenálló képességünket.

A fáradtság és az aranygyökér

Az aranygyökérnek kitüntetett szerepe van a fáradtság leküzdésében. Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a gyógynövény rendszeres fogyasztásával jelentősen csökkenthető a mentális fáradtság és a mentális teljesítményre is pozitív hatást gyakorol. Az aranygyökér emellett a memóriát is fejleszti, és jobb koncentrációt is biztosít, amelynek nem csak a munkában, hanem a tanulás során is nagy hasznát vesszük.

A stresszhatások kivédése

Ez a gyógynövény nem csupán a stressz kellemetlen tüneteit csökkenti, de hatékonyan segít megküzdeni a stresszel, amely akár mentális betegségeket is okozhat, illetve felelőssé tehető a fizikai betegségek kialakulásáért. Pozitív hatásai már néhány napon belül megmutatkoznak.

A depresszió ellen is véd

A depresszió egy komoly betegség. Sokan nem is gondolják, hogy depressziósok, csak úgy vélik, hogy lehangoltak, így nem is tesznek semmit annak érdekében, hogy elmúljanak a depresszióval együtt járó kellemetlen tünetek. Pedig a depresszió nem múlik el csak úgy önmagától. A gyógyszeres kezelés előtt ezt a gyógynövényt is ki lehet próbálni, hiszen kutatások igazolják, hogy enyhe és középsúlyos depressziónál is jelentősen képes lecsökkenteni a tüneteket.

Még edzés közben is hasznát vehetjük

Kivel ne fordult volna elő, hogy nem volt kedve edzeni, ha nagy nehezen mégis sikerült magát mozgásra ösztönöznie, nem úgy ment a mozgás, mint ahogyan azt szerette volna. Azaz hiányzott a kitartás, hogy a gyakorlatokat helyesen hajtsa végre és még egy órát sem volt képes az edzőteremben izzadni, hanem sokkal hamarabb befejezte a mozgást. Az aranygyökérre ilyen esetben is számíthatunk, mivel a kitartás növelésében is a segítségünkre lehet.

A szorongó emberek egyik segítsége

Manapság sokan szoronganak, nem is csoda, hiszen sok mindennel meg kell küzdenünk és az embereknek egész egyszerűen csak kevés ideje jut a kikapcsolódásra, a regenerálódásra. Az aranygyökér segítséget nyújthat a szorongás leküzdésében, így pedig sokkal könnyebben leszünk képesek megküzdeni a problémáinkkal.

Az agy működésére is pozitívan hat

Az aranygyökér fokozza az agy teljesítményét, vagyis pozitívan hat a memóriára, illetve a tanulási készségek is jelentősen javulnak a gyógynövény fogyasztását követően, illetve annak rendszeres alkalmazásával.

Kapcsolódó cikkek

Sokféle betegségtől - A spirulina 8 áldásos hatása – óvhat meg bennünket.

A spirulina 5 áldásos hatása

A spirulina, szupertápláléknak is tekinthető, hiszen tele van olyan antioxidáns vegyületekkel, amelyek nagyon hatásosak lehetnek az oxidatív stressz leküzdésében. Emellett számos más, pozitív hatással is rendelkezik. Mutatjuk, hogy melyek ezek!

Néhány étel segíthet - 5 étel, amely leszámol az ízületi gyulladással – az ízületi gyulladás megszüntetésében.

5 étel, amely leszámol az ízületi gyulladással

Az ízületi gyulladás nem csak fájdalmat okoz, hanem az ízületek merevvé válnak, ami megnehezíti a mozgást. A cikkben 5 olyan étel kerül felsorolásra, amelyek nagyon hatékonyak az ízületi gyulladás csökkentésében.

A táplálkozás is segít - Energia már reggel is- abban, hogy energikusak maradjunk.

Energia már reggel is

Bizonyára sokszor érezted már magad fáradtnak. Mit lehet tenni az energiahiánnyal szemben? Hogyan és milyen módon védekezhetünk a fáradtság ellen? A cikkben erre adunk válaszokat.