A spirulina 5 áldásos hatása

A világon az egyik legegészségesebb szupertáplálék a spirulina, hiszen nem csak antioxidánsokban, hanem értékes tápanyagokban is bővelkedik. Szinte minden tápanyagot tartalmaz, de kiemelkedő mennyiségben található meg benne a B1-, B2-, B3 - vitamin, illetve rezet, vasat, káliumot, mangánt és magnéziumot is tartalmaz.
Sokféle betegségtől - A spirulina 8 áldásos hatása – óvhat meg bennünket.

1. A spirulina és a koleszterin

Az LDL - koleszterin, az úgynevezett rossz koleszterin. A spirulinának van egy olyan hatása, hogy sikeresen védi meg az LDL - koleszterint az oxidációtól. Egy kutatásba, cukorbeteg embereket vontak be. A vizsgálati alanyok minden egyes nap kaptak spirulinát. Ennek a gyógynövénynek be is bizonyosodott az egyik csodálatos hatása, mivel minden vizsgálati alanynál csökkentek az oxidatív károsodás markerei. Minden ember testében vannak antioxidánsok, azaz ezek termelődnek is a szervezetünkben. A spirulina elő is segíti ezeknek az antioxidáns enzimeknek a termelődését.

2. Az allergiás tünetek csökkentője

A spirulina alga eredményesen és nagyon hatásosan képes lecsökkenteni az allergiás tüneteket. Kiváltképp az állati szőr és a pollen okozta allergiás tünetekre nagyon hatékony. Egy kutatásba olyan embereket vontak be, akik allergiás tünetekkel küzdöttek már hosszú évek óta. Ezek a tünetek a következők voltak: tüsszentés, orrfolyás, szemkönnyezés, orrdugulás és viszketés. A spirulina azonban nagyon hatékonynak bizonyult ezen tünetek csökkentésében, sőt egyes vizsgálati alanyoknál nem csak csökkentek, hanem meg is szűntek az allergiával összefüggő panaszok.

3. Még az izmokra is hat

Ez a csodálatos gyógynövény még az izmokra is hat, hiszen javíthatja azok erejét és kitartását. A testedzés, az izmok kifáradásához vezethet. Azok a táplálékok, amelyek antioxidánsokat tartalmaznak, mint ahogyan a spirulina is, segíthetnek megelőzni a sportolás során bekövetkezett károsodásokat is, mint például az izmok kifáradása. Mindemellett a spirulinával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nem csak az izomerőt növeli meg, hanem a kitartást is fokozza.

4. A spirulina, mint antioxidáns

A spirulina antioxidáns vegyületekben bővelkedik és kiemelkedő a gyulladáscsökkentő tulajdonsága. A spirulinának a kékes-zöldes színét az egyik antioxidáns vegyülete adja. Antioxidáns hatása azért is olyan kiemelkedő, mivel segít leküzdeni az oxidatív stressz okozta károsodásokat, illetve eredményesen gátolja meg a gyulladásjelző molekulák képződését.

5. A spirulina vérnyomáscsökkentő hatása

A magas vérnyomás nagyon veszélyes, hiszen akár észrevétlenül is roncsolhat létfontosságú szerveket, és számtalan betegség kialakulásáért tehető felelőssé. A magas vérnyomás tehető felelőssé a szívroham, a stroke és a krónikus vesebetegség kialakulásáért. A spirulina algának nagy szerepe lehet a magas vérnyomás csökkentésében és így számtalan betegség minimalizálásában.

Kapcsolódó cikkek

Rajtunk is múlik - Egészséges táplálkozás és az immunrendszer erősítése -, hogy mennyire erős az immunrendszerünk.

Egészséges táplálkozás és az immunrendszer erősítése

A táplálkozásnak fontos szerepe van az egészségünk megőrzésében. Legfőképpen az antioxidánsokra kell koncentrálnunk, amikor az immunrendszer védelméről van szó. A cikkben bemutatjuk azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek segítséget nyújtanak a

Sokféle betegségtől - A spirulina 8 áldásos hatása – óvhat meg bennünket.

A spirulina 5 áldásos hatása

A spirulina, szupertápláléknak is tekinthető, hiszen tele van olyan antioxidáns vegyületekkel, amelyek nagyon hatásosak lehetnek az oxidatív stressz leküzdésében. Emellett számos más, pozitív hatással is rendelkezik. Mutatjuk, hogy melyek ezek!

Az aranygyökér csodás gyógyhatásai

Az aranygyökér csodás gyógyhatásai

Az aranygyökér egy nagyon hasznos gyógynövény, hiszen nem csak a stressz kellemetlen hatásait segíthet kivédeni, de még a depresszió kellemetlen tüneteit is csökkenti, illetve a kognitív funkciókra is pozitívan hat. Lássuk, miért is olyan hasznos még ez a