Alapvető konyhai eszközök, amelyekre minden szakácsnak szüksége van
Szükséged van drót habverőre, sodrófára, hőmérőre és sütőedényekre. A legtöbb étel elkészítéséhez elegendő egy szabványos, 9 x 13 hüvelykes tepsi, de a pizzához, sültekhez vagy akár a sült krumplihoz is érdemes beruházni egy speciális tepsibe. Az alábbiakban bemutatunk néhányat a legfontosabb konyhai eszközök közül ami minden szakács számára nélkülözhetetlen.
A halforgató nagyszerű eszköz a halak megfordításához, de hamburgerek, palacsinták és tükörtojások megfordításához is használható. A halforgató szélesebb alja lehetővé teszi a zsír lefolyását is. Érdemes beruházni egy fém vagy műanyag spatulába is az ételek szeleteléséhez és kaparásához. Egy jó hámozóval gyerekjáték lesz a zöldséghéjak eltávolítása, egy jó gumírozott fogó pedig segít a forró hozzávalók mozgatásában a serpenyőben.
A komoly szakácsok számára egy másik nélkülözhetetlen konyhai eszköz az ételfeldolgozó. Segítségével sima mártásokat keverhetünk és zöldségeket pürésíthetünk. Ezzel az eszközzel néhány perc alatt elkészíthetjük a guacamole-t vagy a humuszt. Az ételfeldolgozót nagyon könnyű tisztítani, és precíz eredményei vetekednek bármelyik előre csomagolt termékével. Hosszú távon pénzt, időt és fáradságot takaríthatunk meg, ha konyhai robotgépet használunk.
A habverő minden konyha elengedhetetlen eszköze. Segítségével könnyebben kombinálhatjuk az összetevőket, és különösen praktikus, ha a gyűrűs lehúzó elpattant. A turmixgép levesek keveréséhez, egyadagos turmixok turmixolásához és még sok máshoz is praktikus. A serpenyő elengedhetetlen az ételek sekély sütéséhez és az ételek elkészítéséhez. A reszelő hasznos a sajt, vagy a gyömbér reszeléséhez is. És a legjobb? Kétszeresen használható tartalék szűrőként!
A zest egy sokoldalú eszköz, amely ízesítheti az ételeket. Sajt vagy gyömbér reszelésére is használhatjuk. Nélkülözhetetlen eszköz, amikor leveseket és salátákat készítünk. Ezenkívül a zest nagyszerű eszköz a pucoláshoz. Akár egyadagos turmixok készítéséhez is használhatjuk. Segíthet a zöldségek pucolásában és hámozásában is.
A mandolin kihagyhatatlan konyhai eszköz. Szeletelni és julienne-elni tudja a zöldségeket, és eléggé drága. Használhatjuk őket lábosként is, de mindenképpen szerezzünk be egy négy darabos készletet. A mandolin minden szakács számára nélkülözhetetlen konyhai eszköz, illetve az otthoni szakácsok számára kötelező darab.