Salt, Rumour, Textúra: ezeket a fine dining éttermeket érdemes kipróbálni a fővárosban

Világszínvonalú fogásokkal találkozhatunk a budapesti éttermekben.
Salt, Rumour, Textúra: ezeket a fine dining éttermeket érdemes kipróbálni a fővárosban

Budapest már rég nem csak a hídjairól, történelmi épületeiről és egyéb nevezetességeiről ismert a turisták körében, hanem gasztronómiailag is a világ élvonalába tartozik. Lássuk, mely helyszínekre érdemes ellátogatnunk Magyarország szívében, s miket kóstolhatunk az említett fine dining éttermekben!

Ugyan a magyar közvélemény nagy része csak a Konyhafőnök című reality-ből ismerte meg Sárközi Ákos és Rácz Jenő neveit, a gasztronómia szerelmeseinek nem újdonság, hogy a séfek saját fine dining éttermeket is vezetnek hazánk szívében. A Textúra és a Rumour egyértelműen a budapesti gasztro-kultúra fellegvárainak számítanak, viszont Tóth Szilárd séf konyhája, a Salt is felveszi a kesztyűt a gyomrunkért folytatott versenyben.

Salt

A Salt 2021. szeptemberében kapta meg első Micheling-csillagát, szárnyalása a magyar gasztronómiában azóta is töretlen. A belvárosi gasztrofellegvár Tóth Szilárd séf, Leftkovits György étterem mogul és Boldizsár Máté sommelier kifogástalan ízlését tükrözi. A Salt Budapest koncepciója a tradicionális magyar konyha alapjain nyugszik. Mivel a séf életében központi szerepet játszanak a gyógy- és vadnövények, Tóth Szilárd nem rest maga begyűjteni a különleges alapanyagokat vidéken.

A képen asztal, tányér, beltéri, személy látható

Automatikusan generált leírás

Nem csak a növények, hanem a húsfélék is megbízható forrásból kerülnek a tányérokra: Szilárd családjának szatmári hústermelőjétől érkeznek ugyanis a jobbnál jobb minőségű sonka és szalonnahúsok. Nem kell tartanunk a kenyér minőségétől sem, hiszen az helyben készül és frissében kerül az asztalra.

Az utánozhatatlan ételek mellett viszont fontos szerep jut az italoknak is, hiszen azok nem csak kiegészítői a szilárd táplálékoknak, sokkal inkább általuk jönnek létre a megfelelő ízkombinációk a szájban. Az ételek mellé házi készítésű dzsúzokat és a legjobb hazai és európai borászatok nedűit kínálják az ételek mellé, a klasszikusok mellett viszont újhullámos, natúr borok is kerülnek a poharakba.

A Salt Budapest nyitott konyhás koncepciója az idelátogató vendégek kedvence, így egyre többen kíváncsiak a 15 fogásos, degusztációs menüre. Előfordul, hogy maga a séf, Tóth Szilárd szolgálja fel a vendégeknek a fogásokat, majd elkaphatjuk még a konyhafőnököt a séfpult mellett is, ahol részletes tájékoztatást kaphatunk egy-egy étel tulajdonságairól, elkészítési módjáról. Ha idő előtt megfáradnánk a gasztronómiai élményekben, érdemes egy éjszakát a konyha felett található Hotel Rumban töltenünk, így kinyújthatjuk a felejthetetlen kalandok sorozatát.

A Rumour és a Textúra fine dining éttermekről bővebben a Colore.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Főzés nélkül is lehet - Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is! – levest készíteni.

Ha kezdő vagy, készíts főzés nélküli levest. Használj fűszernövényeket is!

Főzés nélkül nagyon egyszerűen készíthetünk levest. Kezdőknek, mindenképpen ez javasolható, hiszen még csak kevés konyhai tapasztalattal rendelkeznek.

A főzés nem bonyolult - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd! – még főételt is egyszerűen főzhetünk.

Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!

A húsételek elkészítése nem nehéz, csupán arra kell ügyelni, hogy kerüljük a nagyon magas hőfokot, mert így a húsétel könnyen kiszárad.

Hogyan párosítsuk a bort az ételekkel

Hogyan párosítsuk a bort az ételekkel

És tényleg ne üres gyomorra igyuk.