Ételek és italok, amik örök nyomot hagynak a szőnyegen

Akadnak olyan italok és ételek, amik könnyen maradandó nyomot hagyhatnak otthonunk berendezésén.
Ételek és italok, amik örök nyomot hagynak a szőnyegen

Ki nem ismerné azokat az eseteket, amikor az ember úgy gondolja, néhány falat hamburgertől még senkinek nem esett baja, különösen, ha nem a vércukorszintjének, hanem a lakberendezési tágyainak vonatkozásában van erről szó. Aztán a nyugtázás után öt másodperccel jönnek az alattomosan, kamikaze mód földre vetődő ketchupos uborkák, a mustáros sajtdarabok és egyebek, hogy a lehető legnagyobb felületen – a biztonság kedvéért néhány kacsázó ugrást is megtéve – borítsák be a kedvenc szőnyegünk felületét.

Akadnak tehát ételek, amiknek a fogyasztása különösen nem javallott, ha a rég áhított és imádott shaggy szőnyeg tetején ácsorgunk, mert bár halmozni az élvezeteket sokszor nem rossz dolog, de ebben az esetben veszélyes mutatvány. Hogy mik ezek a ételek és italok, amiknek vetődésére, borulására különösen ügyelnünk szükséges? Leginkább minden. Főleg akkor, ha az otthonunkban gyerekek is tartózkodnak, bár ők persze viszonylag ritkán fogyasztanak szerencsére vörösbort, ellenben gyümölcslevet, kakaót és szörpöt annál sűrűbben.

Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a már emlegetett vörösborral ne a szőnyeg felett egyensúlyozzunk, és valójában semmit ne csináljunk vele ott, mert itt is azonnal életbe lép a fentiekben vázolt hamburgeres elmélet. És ugyan vannak különféle otthoni praktikák a foltok eltüntetésére, higgyük el, egy hófehér szőnyeg legalább olyan boldogan elnyeli a ráömlő bort, ahogy mi tettük volna optimális esetben, utána pedig suvickolhatunk bármilyen vadul, a rózsaszín paca emlékeztetni fog a baklövésünkre. Nagyjából szó szerint érvényes ez a kávéra is azzal a kis különbséggel, hogy a nyoma nem rózsaszín, hanem halvány barna lesz, de legalább ugyanolyan csúnya.

Talán ezek után nem meglepő, hogy a zsírosabb fogások elfogyasztásához sem kifejezetten a szőnyeg az ideális helyszín, mert hosszú – és néha bizony szélmalom – harcokat kell majd vívni az eltávolításuk érdekében. Ezek után nem árt megemlíteni, hogy nem csak az egészségtelen ételek hagynak nyomot testünk mellett a szőnyegen is, ha nem figyelünk eléggé, hanem az egészségesebb társaik is. Éppen ezért nem javasoljuk a céklalé, meggylé, de a ezek más formátumú fogyasztását sem, ha nem akarunk megválni idő előtt a szőnyegünktől.

Fotó: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Alapvető konyhai eszközök, amelyekre minden szakácsnak szüksége van

Alapvető konyhai eszközök, amelyekre minden szakácsnak szüksége van

Ha rendszeresen főzöl, valószínűleg már tudod, hogy egy sor alapvető konyhai eszköz minden szakács számára elengedhetetlen.

A főzés nem bonyolult - Szeretnél meg tanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd! – még főételt is egyszerűen főzhetünk.

Szeretnél megtanulni főzni? – Ezzel a 3 főétellel kezdd!

A húsételek elkészítése nem nehéz, csupán arra kell ügyelni, hogy kerüljük a nagyon magas hőfokot, mert így a húsétel könnyen kiszárad.

Az édesburgonya egészségesebb - Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle? -, mint a hagyományos burgonya.

Édesburgonya – Miért egészségesebb, mint a burgonya? Mit készíts belőle?

Az édesburgonya nem csak finom, nagyon egészséges is. A cikkben egy édesburgonyából készült levesnek és pitének a receptjét olvashatod.